Kuuntele Laipanmaan kulttuurireitti

Tarinaa pääset kuuntelemaan osoitteessa tarinasoitin.fi/laipanmaankulttuurireitti, lataamalla sovelluskaupasta sovelluksen StoryPlayer tai lukemalla älylaitteella kohteen opastaulun QR-koodin. Kohteen tarina lähtee pyörimään Play-näppäintä painamalla. Suosittelemme ottamaan maastoon mukaan kuulokkeet, jotta ääni toistuu hyvin. Tarinoita voi kuunnella haluamassaan järjestyksessä klikkaamalla kohdetta lista- tai karttanäkymästä älylaitteen näytöllä. Matkan edistymistä ja sijaintia kartalla pystyy seuraamaan näytön oikeassa ylälaidassa olevan kartta-ikonin kautta.

Reitin pituus on noin neljä kilometriä ja aikaa kannattaa varata noin 2 tuntia. Matkan varrella on muutamia nousuja, joissa kivet ja juuret saattavat olla sateisella kelillä liukkaita. Noin puolessa välissä on laavu, jolla voi pitää taukoa.

Saapumis- ja pysäköintiohjeet

Katso tarvittaessa saapumisohjeet Laipanmaahan sivulta Saapuminen. Pysäköi autosi Rajalan tallin vieressä olevalle parkkipaikalle. Kangasalan suunnasta tultaessa ensin tulee vastaan Rajalan kämppä ja sen jälkeen pienen mutkan takaa näkyy jo Rajalan talli. Pälkäneen suunnasta tultaessa vastaan tulee ensin talli ja parkkipaikka.

Kulttuurireitin ohjeet ovat tallin ilmoitustaululla ja ensimmäinen kohde on Rajalan kämpällä. Sieltä palataan takaisin tallille ja lähdetään kulkemaan pitkin Laipanmaan luontopolkua. Kulttuurireitti on merkitty muiden Laipanmaan reittien tavoin sinipäisillä merkkipaaluilla. Se on tehty kierrettäväksi vastapäivään, joten jatka matkaa riiheltä hiekkatietä ylös Pälkäneen suuntaan ja sinisen tolpan kohdalta mäen päällä astu vasemmalle metsään.

Nauti metsästä, sen rauhoittavasta ja parantavasta voimasta ja uppoudu hetkeksi Laipanmaan tarinoihin!

Lue lisää hankkeesta: visitpalkane.fi